Κεφτεδάκια λαχταριστά

shutterstock_67177510

Υλικά για κάμποσους κεφτέδες

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 αυγά κότας
300 γρ. ψίχα ψωμιού (απ’ τα χθες)
1 ντομάτα ώριμη
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ούζο
αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι σκληρό για το τηγάνισμα

Διαδικασία

1. Ξεφλούδισε και βγάλε τα σποράκια από τη ντομάτα. Βάλτη στο μπλέντερ με το κρεμμύδι, το ούζο και το ψωμί σε κομμάτια χωρίς να το μουσκέψεις. Πολτοποίησε τα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά, τα αυγά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με το ψωμί. Ζύμωσε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
3. Πλάσε σε κεφτεδάκια και τηγάνισέ τα σε καυτό λάδι. Αφαίρεσέ τα με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί. Σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα!

Σχολιάστε